SOTE-UUDISTUS JA VALINNANVAPAUS NEUVOLASSA

Torstai 6.4.2017 - Mauno Vanhala

Julkisuudessa on väännetty neuvoloiden asemasta tulevassa Sote:ssa. Asiasta tietämättömät pelottelevat, että neuvolat yksityistetään omiksi yhtiöikseen. Minun mielestäni kukaan ei aja tällaista linjaa, vaan neuvolat voivat olla osa joko yksityistä tai julkista Sote-asemaa, jotka ne kyllä pitää olla yhtiömuotoisia. Nyt halutaa ampua alas koko uudistus, ja vääriä asioita esitetään ikään kuin totuuksina. Sehän on tietenkin ollut Suomen politiikan taipumus. Mielenkiintoista on, että kukaan ei edes harmittele (paitsi mitä nyt Ville Niinistö viimeisen mokansa jälkeen), tai pyydä anteeksi totuutena jakamaansa väärää informaatiota. Sotesta tulee neuvoloineen hyvä kokonaisuus.

Vaalityö on osaltani tehty ja se  jäi hiukan vähälle . Jopa jakamattomia flyereitä on vielä auton penkillä. Suklaakarkit vein tänään PS teltalle jaettavaksi kansalle. Itseään saa tietenkin syyttää, jos sunnuntaina tulos ei ole hyvä. Joka tapauksessa suurin osa ehdolla olevista tiedostaa, että nyt mitataan ja punnitaan potentiaaliset Maakuntavaalien ehdokkaat. Jos puolueen kannatus on kokonaisuutena heikko,ei edes kova henkilökohtainen tuloskaan takaa Maakuntavaaleissa muuta kuin takarivin paikan. Eturiviin pääseminen edellyttää sekä puolueen että henkilökohtaista menestystä. On mielenkiintoista jännittää sunnuntai-iltana, koska silloin määritellään mm. allekirjoittaneen tulevien vuosien ohjelma. Olen muuten Lapissa seuraamassa tuloslaskentaa. Jos vaalimenestys on kehno, kaukomaat ja muu elämä odottanevat. Jos tulos on hyvä, Maakuntavaalit odottavat tammikuussa. Äänestäjät päättävät.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sote, neuvolat, vaalit

SOTE-UUDISTUS JA VALINNANVAPAUS

Tiistai 4.4.2017 - Mauno Vanhala

Hallitus vastasi demareitten välikymykseen antamalla tietoa tulevasta Sote-uudistukseen liittyvästä valinnanvapauslaista. Vastauksessa selvisi, että maamme hallitus vie Sote-uudistuksen ja Valinnanvapauslain maaliin suunnilleen ennakoidussa aikataulussa. Aiemmin Kokoomuksen vaatima Kuntien tuotanto-oikeus ei ole esityksessä ja hyvä niin.

Malli on aika pitkälle se, mitä Keski-Suomeen kaavailtiin jo 2012. Maakunta järjestää ja sekä yksityiset että julkiset yhtiöt tuottavat. Jos joku muistaa, niin vuosia sitten kuvatussa mallissa palveluiden tuottaja olisi ollut yhtiö--Osuuskunta. Sen jäseniä olisivat voineet olla pienet yritykset, ammatinharjoittajat ja asiakkaat. Myös työntekijöille kaavailtiin mahdollisuutta olla Osuuskunnan jäseniä.

Pidän edelleen Osuuskuntaa parhaana vaihtoehtona Maakunnan yritykseksi. Se poistaisi monia raja-aitoja ja takaisi kansalaisten ja ammattilaisten puhaltamisen yhteen hiileen. Ongelmana on vaan se, että esitys tulee jotenkin väärältä taholta-- ja se, että moni virkamies tai poliitikko ei vaivaudu tutustumaan Osuuskuntamalliin perin pohjin. Tai ei sitten ymmärrä?? Nyt on miljoonan taalan paikka tehdä jotakin todella uutta, kun Maakunnat alkavat rakentaa Järjestämisen ja Tuottamisen kokonaisuutta. Ja Pellervo-seura on jo aiemmin luvannut antaa asiantuntija-apua sille Maakunnalle, joka rohkenisi lähteä edes selvittämään Osuukuntamallia. Mutta virkamiehemme eivät taida ottaa tarjousta vastaan??

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sote, kuntavaalit, välikysymys, valinnanvapaus

Härskiä Kokoomuksen uhittelua

Lauantai 1.4.2017 - Mauno Vanhala

Hämmästyin suuresti, kun eilen Iltalehti kirjoitti, että Kokoomus on Sote-neuvottelujen loppusuoralla aloittanut koko uudistusta uhkaavan kiristysoperaation vaatimalla maakuntien keskuskaupungeille sote-palvelujen tuotanto-oikeutta. Kokoomus ei nyt välitä kokonaisuudesta ja on näköjään valmis kaatamaan hallituksen ja näin saattamaan Suomen taas kurjistumisen tielle. On nimittäin selvää, että jos uudistusta ei saada aikaan, on edessä vähintään seitsemän katovuotta.

Ja jos uudistus tehdään Kokoomuksen mallilla,on edessä 20 katovuotta. Risikko esittää, että Maakuntien keskuskaupungeilla säilyisi oikeus tuottaa terveyspalveluja. Se sotii sitä perusajatusta vastaan, että Järjestäminen ja Tuotanto tulee eriyttää. Lisäksi julkinen palveluntuotanto tulee yhtiöittää, esimerkiksi Osuuskunniksi. Tämä siksi, että julkinen tuotanto saadaan viritettyä siihen kuntoon, että se pärjää kilpailussa yksityistdn yritysten kanssa.

Jos Keskuskaupunki tuottaa Maakunnan palveluita ja Maakunta järjestää ja maksaa ne, on helppo nähdä siinä yhtälössä isoja ongelmia. Samat päättäjät Maakunnassa tilaisivat kunnalta, jossa he ovat itse päättäjiä. Monessa keskuskaupungissa on Maakunnan äänienemmistö, joten pienten kuntien palvelujen alasajon voi katsoa alkavan tästä mallista. Maaseudun autioittamisprosessi on käynnissä. Kokoomus tekee sen näin, kun Henna Virkkunen ei saanut kuntauudistusta aikaan.

Ehkä Kokoomus tekee tämän härskin liikkeen ainoastaan kosiakseen Kuntavaaleissa suurten kaupunkien äänestäjiä. Mutta koko Suomen kannalta se on epäisänmaallinen temppu.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: SOTE, Kokoomus, Hallituskriisi??

Vaalityö ja sote-osuuskunta

Tiistai 28.3.2017 - Mauno Vanhala

Äänestäjät tahtoisivat kuulla SOTE:sta vaalitilaisuuksissa, mutta johtuen luottamustehtävistä, kaduilla ja markettien edustalla tehtävä kansalaisten jututtaminen jää valitettavan vähälle. Eilen istuttiin Valtuustoa iltakymmeneen saakka ja tänään päivä meni ministeri Rehulan kiertueella Paviljongissa. Huomenna on Kuntoutuksen uudistamiskomitean palaveri Helsingissä ja torstai menee maakunnallisen Sote-tuotantoryhmän palaverissa Jämsässä ja ilta PETU-lautakunnan kokouksessa. Jos lautakunta päättyy oikeaan aikaan, suuntaan sen jälkeen Killerin raveihin jakamaan kyniä.

Perjantaina on tarkoitus ehtiä Säykkiin Paratiisisaarelle noin klo 10 jälkeen. Lauantaina olen luvannut käydä jeesaamassa Keuruun PS-porukoita aamupäivän, mutta yritän ehtiä Kävelykadulle klo 12 jälkeen, jolloin Sampo Terhonkin pitäisi olla siellä. Sunnuntaina olen Kävelykadulla 12 jälkeen.

Seuraavan viikon tiistai ja keskiviikko menevät Helsingissä Palvelutuotannon työryhmässä ja Laatupäivillä esitelmän pidossa.

Eli ensi viikon maanantaina, torstaina ja perjantaina aamupäivällä pyörin aamupäivisin Kävelykadulla ja iltapäivällä jonkin ison marketin pihalla.

Sote muuten tulee, eli Valinnanvapauslaki tulee kaikista epäilyksistä huolimatta aikataulussa Eduskuntaan. Valinnanvapaudesta köydään viimeisiä vääntöjä, mutta hyvä siitä tulee. Jatkossa asukkaat pääsevät lääkärille nopeasti ja saavat laadukkaan hoidon.

Sinällään on hauska seurata, kuinka  Sote-uudistus lähenee mallia, jota aikoinaan esitin. Ministeri Rehulakin toi esille tänään Osuuskunnan mahdollisena palvelutuotannon yhtiömallina. Olen edelleen sitä mieltä, että se olisi paras ja joustavin tapa yhtiöittää julkiset palvelut. Siinä kansalaisillekin voidaan antaa mahdollisuus olla Osuuskunnan jäsen ja tukea siten julkista palvelutuotantoa. Työllisyys paranisi ja verotkin jäisivät varmuudella seutukunnalle.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kuntavaalit 2017, vaalityö, osuuskunta, sote

Valtuustossa paperittomat ja avovankila

Sunnuntai 26.3.2017 - Mauno Vanhala

Huomisesta Jyväskylän kaupunginvaltuuston kokouksesta on odotettavissa pitkähkö. Listan pari asiaa kirvoitti laittamaan ajatuksiani blogiin heti Suomeen palattuani.

Listalla on aloite paperittomien pakolaisten asuttamisesta Jyväskylään. Asiassa on monta näkökulmaa. Tuon esiin yhden.

Ajaessani Kathmandussa taksilla, kuski intoontui kyselemään, mistä olen kotoisin. Kerroin olevani Suomesta ja siitähän riemu repesi. Kuski alkoi naama loistaen kertoa, kuinka hyvä maa Suomi on. Koko EU-aluetta hän kehui, mutta erityisesti Suomea. Hän sanoi: "Suomi on todella hyvä maa. Siellä kaikki saavat yli 500 euroa kuukaudessa tekemättä mitään". Hänelläkin on kuulemma kavereita, jotka käyvät toistuvasti olemassa Suomessa pätkiä, keräävät sosiaalihuollosta rahaa 2-3000 euroa, ja tuovat ne sitten Nepaliin. Ainoa vaikeus hänen kertomansa mukaan on, että on hiukan vaikeaa saada viisumia Suomeen. Mutta jos on sukulaisia ja morsiamia Suomessa, se kuulemma onnistuu. Ja tämä on ensikäden tietoa Nepalista.

Toisin sanoen, maailmalla Suomi tunnetaan koko mailman sosiaaliluukkuna. Eli en kannata mitään toimia, joilla vahvistetaan tätä käsitystä. Jyväskylän pitänee osaltaan suhtautua kriittisesti laittomien ja paperittomien pakolaisten ylimääräiseen tukemiseen. Lain mukainen tuki riittää. Laittomasti maassa olijat pitää poistaa maasta.

Avovankilasta keskustellaan, mutte se lienee tulossa Jyväskylään, jos luottaa kuntavaaliehdokkaiden vaalikoneisiin antamiin vastauksiin. Rakentaminen sinällään piristää Jyväskylän taloutta ja työpaikkoja se tuo. Kun sinne sijoitettavat vangit ovat pääosin rangaistuksensa loppua suorittamassa, siihen ei liity turvallisuusriskejä. Talousrikollisista tuskin on vaaraa ympäristölle, ja taitaa olla niin, että he ovat jatkuvan valvonnan alla myös vankilan ulkopuolella.

Kolmas asia, joka herättää keskustelua, on valinnanvapaudesta annettava lausunto. Lisäyksenä edelliseen kirjoitukseeni totean, että koska Jyväskylä on yksi valinnanvapauden kokeilupaikkakunnista, sen antama lausunto luettaneen normaalia tarkemmin. Siitä johtuen lausuntoa kannattaa harkita tarkkaan, kuten Petu-lautakunta teki. Äänestyksen jälkeen voinemme laittaa esityksen mukaisen kannanoton ministeriöön, jossa se osaltaan tukee lausunnolla olevaa lakiesitystä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Paperittomat, avovankila

Valinnanvapaudesta politiikkaa

Keskiviikko 22.3.2017 - Mauno Vanhala

Täällä Nepalissakin kulkee tieto, ja nyt sain kuulla, että viime maanantain kaupunginhallituksessa pj oli tehnyt Jyväskylän valinnanvapauslausunnosta muutetun ehdotuksen. Hän oli esittänyt, että Jyväskylän tulee suhtautua huomattavasti kielteisemmin valinnanvapauteen, kuin PETU-lautakunta esittää. Hänen esityksensä olisi ollut enemmän sen kaltainen, jonka virkamiehet toivat lautakuntaan ensimmäisellä kerralla hyväksyttäväksi. Eli melkeinpä mitäänsanomaton ja kielteinen. Ei noilla lausuntojen samankaltaisuudella välttämättä yhteyttä ole, mutta demareitten oppositiopolitiikkaan se sopii.

Lautakunta on käsitellyt valinnanvapautta useaan otteeseen jo siinä vaiheessa, kun Jyväskylä hakeutui kokeilukunnaksi valinnanvapaudelle. Asiaa on käsitelty iltakouluissa useampaan otteeseen ja jopa ryhmätyönä yhdessä virkamiesten kanssa. Nyt viimeisen lausunnon antamisen yhteydessä asiaa käsiteltiin ensimmäisen esityksen perusteella perusteellisesti, ja jopa viimeistä lausuntoa puitiin lautakunnassa kohta kohdalta. Lausunto on siis asiantuntijalautakunnan perusteellisesti harkittu lausunto. 

Nyt kuitenkin näyttää, että viisaus asuisi sosiaalidemokraattien päissä. Jos kuuntelee yleisemminkin vasemmiston oppositiopolitiikkaa, on helppo ymmärtää, mistä tämä asiantuntijalautakuntaa suurempi viisaus virtaa Jyväskyläänkin. Harmi, että sillä yritetään taas kerran estää kehitystä

Oppositiopolitiikkaa tehdään Jyväskylässä myös kuntatasolla. Se on harmillista. Lisäksi tehdään paikallispolitiikkaa kovasti ideologisin perustein. Ideologiat ja valtakunnantason politiikka  vievät paikallistasolla usein päättömiin ratkaisuihin. Yksi näistä kukkasista oli, kun Jyväskylän pääpoliitikot silloisen kaupunginjohtajan kanssa vuonna 2012 tyrmäsivät maakunnallisen SOTE:n rakentamisen. Olimme suunnitelmissamme vuosikausia muuta Suomea edellä, mutta Jyväskylän linjaus oli: Jyväskylä vastaa itse sosiaali- ja terveyspalveluistaan. Ilman tuota torppausta meillä olisi valmis SOTE, laskelmiemme mukaan yli 10% pienemmät kulut, paremmat palvelut ja yhtenäinen maakunta.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: valinnanvapaus, sote-uudistus

Vaaliriehaa

Lauantai 11.3.2017 - Mauno Vanhala

Vaalikentillä alkaa käydä vipinä. Itse en pääse nyt mukaan, koska olen lähdössä parin viikon reissulle Nepaliin ja Intiaan. Olinkin siellä vapaaehtoistyössä joulu-tammikuussa, joten paikat ovat osin tuttuja. Sen jälkeen kyllä jalkaudun marketeille ja kävelykadulle.

Olen ajatellut, että nämä vaalit ovat osaltani testi, jolla mittaan lähtöä Maakuntavaaleihin 2018. Koen, että minulla on antamista etenkin Sote-puolelle, mutta ehkäpä elämänkokemukseni ansiosta muillekkin sektoreille. Nyt minullakin on aikaa politiikkaan, koska lopettelen virallisen työnteon kezä-heinäkuun vaihteessa 2017, eli jään kokoaikaisesti eläkkeelle.

Nyt olen saanut katsella ja osallistua Sote-valmisteluun aitiopaikoilta. Jyväskylän Petu-lautakunnan puheenjohtajuus on antanut paljon, enkä ole sitä kokenut edes työläänä. Syy taitaa olla se, että olen tehnyt elämäntyöni sotessa, joten substanssiasiat eivät ole outoja.

 STM:n valtakunnallinen tulevan Soten tuotantoa pohtiva työryhmä antaa laajan perspektiivin, jota Kuntotuksen uudistamiskomitea ei ainakaan kavenna. Viimeksi mainitussa olen varapuheenjohtajana. KELA:n hallituksessa näen tukipuolen ongelmat ja hyödyt; viimeisenä nyt toimeentulotuen osalta. Takelteluun osasyynä on, että kunnat eivät tienneet ilmoittaa sitä resurssia, jota toimeentulotuen käsittelyyn on käytetty.

Uusi Sote muokkaa myös KELA:n roolia, ja sen osaamista varmasti tarvitaan, kun valinnanvapaus pyörähtää käyntiin. Valinnanvapaus taatusti parantaa kansalaisten pääsyä terveyskeskukseen. Tämähän koko projektin perimmäinen käynnistäjä oli; ihmiset eivät pääse vastaanotolle.

Kannatan myös terveyskeskusmaksujen poistoa, koska on osoitettu, että joissakin tapauksissa ne estävöt kuntalaisen hoitoon hakeutumisen. Lisäksi niiden perintään liittyy inhimillisiä ongelmia, jotka heijastuvat sitten hoitoon hakeutumattomuutena. Ja myöhään hoidettu tauti on aina kallis tauti. Maksujen kerääminen sekään ei muuten ole halpaa, ja sekin koneisto voitaisiin vapauttaa suoraan potilastyöhön.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kuntavaalit 2017

Kuntavaalit 2017

Maanantai 6.3.2017 - Mauno Vanhala

Olen 67-vuotias työssä oleva Yleislääketieteen professori, jonka lähtökohdat ovat maalla, niukkuudessa ja kovassa työnteossa. Tukkisavotat, asfalttityöt ja metallitehdas Ruotsissa olivat työpaikkojani ennen nyt jo lähes 42 vuotta kestänyttä terveydenhuollon työsarkaa, joka alkoi laboratorion näytteenotosta ja kouluttautumisen kautta johti Yleislääketieteen professuuriin. Suurperheen (8 lasta) vanhimpana olen tottunut vastuunottoon jo lapsesta.

Kannatan tasa-arvoista yhteiskuntaa ja isänmaata. Kaikilla kykenevillä kansalaisilla on mielestäni velvollisuus osallistua isänmaan rakentamiseen tekemällä töitä ja maksamalla veroja kykynsä mukaan.

Koulutuksesta on karsittu liikaa ja se näkyy nuorten lukutaidottomuutena ja matematiikan osaamisen häviämisenä; päässälaskutaito alkaa olla harvinainen kyky. Kirjojen luku, eli kokonaisten tarinoiden hahmottaminen alkaa olla nuorisolle vaikeaa—syynä tekstiviestittely ja lukemattomuus. Kokonaisuuksien hahmottamisen ongelma heijastuu mielipiteisiin ja voi näkyä ääriliikkeinä. Haluan koulutukseen panostettavan.

Maakunnallinen SOTE tulee parantamaan terveydenhuollon palvelujen saatavuutta. Perusongelma, eli lääkärille pääsy helpottuu, kun SOTE-asemia perustetaan lisää, perusterveydenhuoltoa vahvistetaan ja käyntimaksut poistetaan. Kansalaiset saavat erikoissairaanhoidon peruspalveluja valitsemistaan SOTE-keskuksista, joten koko hoitoketju lyhenee. Se tarkoittaa sitä, että lonkkapotilas pääsee ensikäynnin jälkeen nopeutetussa aikataulussa operaatioon; mikäli vaiva sitä edellyttää. Tuen osaltani uudistuksen toteutumista ja tuon osaamisellani siihen maalaisjärkeä.

Paljon puhuttanut pakolaistilanne on EU-tason ja maailmanpolitiikan ongelma, jonka lopullinen ratkaisu ei tapahdu kuntatasolla. Emme perusta Jyväskylään lisää vastaanottokeskuksia, ja turvapaikkaoikeuden saaneiden kohdalla pyrimme integroimaan heidät yhteiskuntaamme; tarjoamalla suomen kielen opetusta,  ammattikoulutusta ja työtä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kuntavaalit 2017

SOTE rahan isojako käynnissä

Torstai 25.8.2016 - Mauno Vanhala

Tulevassa SOTE:ssa terveydenhuollon rahoitus tulee valtiolta Maakunnan kautta. Erikoissairaanhoito (ESH) tuotetaan maakunnan Palvelulaitoksessa ilman kilpailutusvelvoitetta, pääosin nykymallilla. Perusterveydenhuollon (PTH) palvelut tuotetaan perustettavissa kunnallisissa yhtiöissä, yksityisissä monikansallisissa yhtiöissä tai pienyritysten koalitiossa.

Sairaanhoitopiirit ovat valmistautuneet tulevaan aloittamalla sairaalarakentamisia noin 3 mrd:n edestä. Nämä tulevat maakuntien maksettaviksi kohonneina hintoina tulevat 20 vuotta, osana terveydenhuollon kokonaisrahoitusta. Lisäksi ESH ylittää budjettinsa säännönmukaisesti. Näin ESH on varmistanut tulevaisuuteen  ”pakollisen” suuruisen rahoitusosuuden ympäristöstä, kuten esim. 3 mrd:n säästövelvoitteesta, piittaamatta.

PTH tuottajille raha tulee todennäköisesti vastuuväestön perusteella.  Maakunta valitsee palveluntuottajat. Kaikille haja-alueille yritysten (ei julkisenkaan) ei kannata alkaa palveluja tuottamaan, ja näitä voi olla yllättävän paljon. Tässä tilanteessa maakunnan Palvelulaitos (sen ESH:n tuottava yksikkö) tuottaa terveydenhuollon palvelut niille alueille, joihin ei tuottajaa tarjoudu. Tämä tuottaja saa maakunnalta automaattisesti korvauksen laskun mukaan, kuten tapahtuu erikoissairaanhoidonkin osalta. Lisäksi sen ei tarvitse kilpailla muitten tuottajien kanssa asiakkaista.

Näin on luotu ESH:n menoautomaatti, joka toteuttaa itseään kuten nytkin; laskulle löytyy aina maksaja-maakunta. Erikoissairaanhoito ei tuleviin säästötalkoisiin osallistu, koska maakuntiin ei löydy sellaisia poliittisia satraappeja, joilla olisi ns. munaa korjata vinoumaa. Perusterveydenhuollon suhteellinen rahoitusosuus pienenee ensin hallituksen vaatiman 3 mrd:n verran ja toiseksi sairaanhoitopiirien rakennusbuumin takia toiset 3 mrd. Palvelulaitoksen perälautamekanismi (velvollisuus tuottaa palvelut kannattamattomalle alueelle) tuo bonuksena arvaamattoman lisälaskun. Näin rahoituksen isojako on totta!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: SOTE raha

Julkisuus

Tiistai 21.4.2015 klo 11:50 - Mauno Vanhala

Nyt alan ajella julkisuuttaa matalammalle tasolle ja luulen, että esimerkiksi näillä sivuilla kirjoitukset häviävät pikkuhiljaa. Minun ei kannata julkisesti näillä sivustoilla selitellä Tikkakosken tai Säykin palveluiden puolustamista tai SOTE-ratkaisun periaatteita.

Huomenna lähden Äkäslompoloon hiihtämään.

4 kommenttia . Avainsanat: Jyväskylä

Eduskuntavaalien 2015 tulos

Maanantai 20.4.2015 klo 8:23 - Mauno Vanhala

Vaalit tulivat ja menivät. Alkuun, ennakkoäänten jälkeen näytti, että minulla olisi hyvät mahdollisuudet eduskuntaan, mutta Viitasaaren Teuvo Hakkarainen pyyhälsi ohitse ja kirkkaasti.Teuvo oli onnistunut paikallisten porukoiden vakuuttamisessa ja ehkäpä minun asialinjani oli liian puuduttavaa. Kuvittelin Laukaan, Äänekosken, Saarijärven ja etenkin Jyväskylän olevan minun takanani, mutta ihminen on erehtyväinen.

Minulle jäi EU-vaalien jälkeen sellainen kutina, että terveydenhuollon henkilöstö ei ottanut asiaani mitenkään itselleen ja se mielestäni selittää heikon tuloksen. Olisiko tuolla lääkärikunnassa niin paljon yksityisen ja ulkoistetun toiminnan kannattajia, että muutamat julkisia palveluja puolustavat hukkuvat taustakohinaan.  Varapaikka ei lämmitä. Tulkitsen että minun kokemustani ja tietoani ei taideta kaivata Jyväskylässä, koska yksin Jyväskylän äänillä olisi ollut mahdollista saada mandaatti. Mutta ei saanut ja sillä siisti.

Onneksi minun elämäni ei ole tästä kiinni. Meillä on hyviä tutkimusprojektja vetämässäö, postdoc tutkijoita ja väitöskirjan tekijöitä, joten en tipu mistään enkä mihinkään. Voi olla, että minulla onkin enemmän annettavaa tieteelle kuin Jyväskylän kuntapolitiikkaan. Täällähän asiat ovat enemmistön mielestä hyvin  ja nätisti poliittisilla sopimuksilla pedattu; tosin PS on ulkopuolella tästä päätöksenteosta, mutta viisaus asuneekin vanhoissa puolueissa ja yksissä päissä.

 

 

5 kommenttia . Avainsanat: Eduskuntavaalit

Eduskuntavaalien jälkeinen hallituspohja

Keskiviikko 15.4.2015 klo 20:30 - Mauno Vanhala

Presidentti Niinistö pöllytti nykyhallitusta ja omiaan (kokoomusta) siitä, että asioista puhutaan sellaisella "poliitikkolatinalla", että tavallinen kansa ei sitä ymmärrä. On totta, että kansan kieltä käyttää harvempi ja siitä syystä esimerkiksi rakenneremontti ja SOTE-uudistus eivät ole auenneet tavalliselle kadunkulkijalle. Eivät ne muuten ole auenneet kansanedustajillekaan, eli suurin osa päättäjistä ei valitettavasti näe kokonaisuutta. Tai ainakaan usea ei osaa niistä suomeksi puhua, joka pitäisi asioiden ymmärtäjälle olla helppoa. Silti heidän pitäisi päättää!! Tästä mainiona esimerkkinä oli muuten Jyväskylässä tämän valtuustokauden alussa käyty keskustelu omaishoidon tuen supistuksista. Silloin valtuustossa useampi kansanedustajakin sanoi, että ei tiennyt, mitä 2012 päättäessään vuoden 2013 talousarviosta itse asiassa päätti.

Maakuntaa ja Markettien kulmia kiertäessä on tullut selväksi, että suuri osa kansasta on kyllästynyt nykypolitiikkaan. "Luotto on mennyt"; sanoo monikin. Osa epäilee, että viitsiikö lähteä ollenkaan äänestämään, koska "elämä kuitenkin vaan kurjistuu, ja herrat hoitavat toistensa etuja". Osa haluaa tietää Suomen kielellä, onko muutos ylipäätään mahdollinen. Monelle on syntynyt uutisten kautta kuva uhkaavasta tilanteesta Suomen asioiden hoidossa, mutta kerrotut ratkaisut ovat hepreaa. Esimerkiksi, on todella vaikeaa kuvitella, että Suomeen syntyy yhtäkkiä 200.000 uutta työpaikkaa. Kansalaisetkin ymmärtävät, että vientiin sellainen ei voi perustua, koska lypsyjakkaroita viemällä ei Suomeen synny työpaikkoja. Keskustelussa on selvennyt, että ainoa vientiin pohjautuva mahdollisuus on tutkimuksen kautta syntyvissä uusissa tuotteissa, kuten biolanka-- mutta nekin tuovat taaloja vasta 5-10 vuoden kuluttua.

Kansan yleinen käsitys on, että lisäämällä ostovoimaa voidaan nopeasti toipua. Eläkeindeksin leikkuri ja eläkeläisten verotus ovat vieneet eläkeläisten rahat ja ostovoiman. Suuryritykset maksavat alle 7% yhteisöveroa, kun taas PK-yritykset 24%. Tämä on moraalinen ongelma ja samalla kansalaisten tuloverotusta kiristävä. Suuryritykset tähtäävät osinkojen jakoon, joka on taas ennätysmäisellä tasolla. Ja Suomi valtiona köyhtyy-- vaikka yrityksiä on tuettu verovaroilla vuosien saatossa. Kyse on miljardeista, joilla voitaisiin tuloverotusta keventää, ja rattaat liikkeelle.

Kun olen avannut ihmisille SOTE-uudistuksen tarpeellisuutta ja mahdollisuutta suomeksi, on useille herännyt toivo. Tavalliselle matti meikäleiselle on itsestään selvyys, että kun tulot pienevät, on menoja pienennettävä. Kansa ymmärtää kansan kieltä. Kysehän on siitä, pääseekö tulevaisuudessa lääkärille, saavatko vanhukset hoitoa ja hoivaa ja kuinka käy lasten-- tehokkaammin ja pienemmällä rahalla. Olen reilusti selostanut, että SOTE-uudistuksen läpiviennin kannalta on tärkeää, että PS on vaalien jälkeen toiseksi suurin puolue-- KEPU:lle lienee tulossa kärkipaikka. On olennaista, mistä puolueesta tulevat painavimpien ministerinsalkkujen kantajat. Ja suurin osa väestä ymmärtää. Ja tulos nähdään vaaleissa--toivottavasti.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Eduskuntavaalit, PS, nukkuvien puolue, Presidentti Niinistö

Vaalirahoitus ja riippumattomuus

Lauantai 11.4.2015 klo 7:48 - Mauno Vanhala

Olen seuraillut KSML ilmoituksia ja niissä oikeastaan vain Toimi Kankaanniemi ja minä ilmoittavat maksavansa itse ilmoituksensa. Osa ei ilmoita maksajaa ja osalla piirijärjestöt ja tukiyhdistykset maksavat viulut.

Teollisuus ja liikemaailma panostaa kyselyni mukaan ainoastaan "juokseviin nousukkaisiin". Tämähän toistaa sen, mitä Arto Merisalo paljasti dokumentissan. Eli isot pojat taustalla ohjailevat pitkälle, kuka poliitikko nousee ja kenestä poliittisen nuorijärjestön jäsenestä tehdään jo raakileena ministeri. Riippumatta hänen kyvyistään. Nykyhallituksessa taisi olla muutamia fiaskovalintoja kansan kannalta, mutta kai ne olivat oikeita lobbareitten kannalta.

Nyt on ainakin pari riippumatonta ehdokasta, jotka ovat tehneet kampanjansa omilla rahoillaan, ja jotka siteneivät jatkossakaan kuuntele isoa rahaa, tai muita sponsoreita. Olemme viemässä kansan sydämen äänen eduskuntaan, ei ison rahan määrääjänääntä. Meillä on korruptiota melko pahastikin näissä poliitikantekokuvioissa, ja sitä vastaan on taisteltava.

2 kommenttia . Avainsanat: vaaliraha, korruptio

PS kannatus , SOTE

Keskiviikko 8.4.2015 klo 8:32 - Mauno Vanhala

Keskisuomalaisen juttu vahvisti sen, minkä on havainnut kiertäessään Markettien nurkkia ja kävelykatua. PS kannatus on kasvussa. Kansan parissa uskotaan, että jos PS on kakkospaikalla tulevaa hallitusta muodostettaessa, muutos on mahdollinen.  Ihmisissä on paljon tyytymättömyyttä nykyiseen eduskuntaan. Kansa näkee viimeiset 4 vuotta tuherteluna ja etenkin ihmisten sydäntä lähellä oleva SOTE-uudistuksen kanssa räpelöinti tympii. Tavallinen kansalainen ei pääse lääkärin vastaanotolle, ja tätä eivät meidän nykypoliitikkomme näytä ymmärtävän. Kansanedustajillahan on erinomainen työterveyshuolto, joka saa "matti meikäläisen" ahdingon unohtumaan.

Jos KEPU voittaa, kuten ennusteet näyttävät, ja PS on kakkosena, voimme viedä SOTE-uudistuksen kohtuullisen nopealla aikataululla maaliin. Painavilla ministerinsalkuilla kyetään ohjaamaan uudistusta siten, että yksityistäminen, palvelusetelimallit, ulkoistamiset ja "raha seuraa asiakasta" periaatteet eivät kulje uudistuksen kärkenä. Ne kaikki ovat käyttökelpoisia välineitä, mutta ensin on saatava rahoitus yksikanavaiseksi ja järjestäminen suunnilleen nykyisten maakuntien kokoisille alueille.

Ainoa vääntö voi tulla KEPU:n kanssa siitä, että jotkut tahot haluaisivat rakentaa tulevan järjestelmän Sairaanhoitopiirien päälle, mutta se on väärin. Perusterveydenhuolto on pahimmissa ongelmissa ja yhdessä sosiaalitoimen kanssa se muodostaa yli 60% koko paketista, joten uuden järjestelmän on rakennuttava peruspalveluiden pohjalle.Käydään 19.4 jälkeen keskustelut maakunta-apparaatin mahdollisista vaaleista ja verotusoikeudesta, mutta ratkaisu saadaan kyllä. Uusi kone voisi aloittaa asteittain 2017 alusta. Siinä meillä haastetta, jonka selvittämistä äänestäjät odottavat.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: PS, kannatus, nukkuvat

Perintätoimistot ja terveydenhuollon maksut

Tiistai 31.3.2015 klo 11:16 - Mauno Vanhala

Terveydenhuollon rahat perintätoimistojen Molokin kitaan

 

Kunnat ja kuntayhtymät ovat tehneet kohtalokkaan virheen siirtäessään perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon käyntimaksujen perinnän perintätoimistoille. Maksut lähtevät perintään ilman useampia muistutuksia. Kuntien kamreerit hyristelevät tyytyväisyyttään, kun perintätoimistot ovat onnistuneet maksujen kiskonnassa hyvin, ja samalla saattaneet tällä operaatiolla yli 200.000 suomalaista maksuhäiriöiseksi. Perintätoimistot ovat tunnetusti täysin tunteettomia ja vievät vanhukseltakin leivän suusta ja katon päältä toimeksiannon saatuaan.

Perinnästä aiheutuva maksuhäiriö johtaa vaikeuksiin asunnon saannissa, puhelimen hankinnassa ja jopa työpaikan etsinnässä. Perintätoimisto ei ota huomioon sairauden aiheuttamaa tilapäistä tulojen laskua, kertakaikkista köyhyyttä tai perheen sosiaalista tilaa. Hyvinvointiyhteiskunnan periaatteisiin ei mielestäni kuulu ihmisten hädän pahentaminen.

Terveyskeskusmaksu on noin 16 ja erikoissairaanhoidon noin 32-100 euroa käynniltä ja monelle normaali- tai hyvätuloiselle ne eivät ole ongelma. Meillä on kuitenkin 900.000 ihmistä, jotka elävät köyhyysrajan alapuolella ja 100.000 alle 750 euron tuloilla selviävälle. Heille maksu on erityisen merkittävä ja se vastaa monella vähimmillään 3-10 päivän ruokaa.

Maksu ei ole edes tutkitusti merkittävä terveyspalveluiden kokonaisrahoituksessa. Sille tulee myös runsaasti lisähintaa etenkin perusterveydenhuollon palveluiden käytön vaikeutuessa. Suomalainen on luonteeltaan ylpeä, eli hän häpeää maksamatonta ja perinnässä olevaa maksuaan, eikä hakeudu hevillä edes tarpeessa terveyskeskukseen. Vaikka edelleen tutkitusti tiedämme, että varhainen puuttuminen olisi kokonaistaloudellisesti edullisinta.

Loppujen lopuksi kunnat maksavat suuren osan perintätoimistojen perimistä maksuista (myös ns. perintäkuluista) asukkailleen toimeentulotukena, Kuntalaisen rahoista yhä suurempi osa menee näin ”terveydenhuollon” maksuihin - ja todellisuudessa merkittäviltä osin perintätoimistojen Molokin kitaan. Minusta olisi aika palauttaa terveydenhuollon maksujen perintä kunnille ja kuntayhtymille, jotta nämä voisivat käyttää kohtuullisuusperiaatetta perinnässä. Lisäksi maksu voitaisiin poistaa köyhiltä.

3 kommenttia . Avainsanat: Terveydenhuollon maksut, perintä, maksuhäiriö

Keski-Suomen vaaliennuste

Torstai 26.3.2015 klo 11:48 - Mauno Vanhala

Taloustutkimuksen haastattelujen pohjalla YLE oli tehnyt ennusteen paikkajaosta maakunnittain. Keski-Suomeen oli arvioitu vihreille 1 paikka ja PS:n menettävän toisen paikkansa. KE#PU:n oli arvioita saavan yhden lisäpaikan.

Lähtökohtaisesti kaikki on mahdollista, mutta tuon tutkimuksen perusteella on kehnoa ennustella mitään muuta kuin että KEPU on suurin eduskuntapuolue, myös Keski-Suomessa. Kolme seuraavaa ovat edelleen virhemarginaalien sisällä.

Keski-Suomesta oli haastateltu noin 700 ihmistä, joka tarkoittaa sitä, että virhemarginaali on reilut 3%. Jos esimerkiksi 84 tai 94 haastateltua ilmoittaa äänestävänsä jotakin puoluetta, tilastollisesti se on sama. Sattuu virhemarginaalin sisään.

Tilastotiede on sellaista, että virhemarginaalit pienenevät tutkittavien äänestäjien määrän kasvaessa. 1 paikka vaatii vihreiltä kovaa onnistumista (käytännössä noin 7% kannatusta) ja PS:lle notkahdusta (noin 13% kannatusta).

Vielä ei näytä siltä, että toinen paikkamme olisi uhattuna, mutta totta kai työtä täytyy tehdä.

Isomäen kanssa yhteinen vaalivideomme, jota esitetään MTV3:lla, näyttää herättäneen kiinnostusta. Toivotaan, että se herättelee myös äänestämään.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Eduskuntapaikat, ennuste, taloustutkimus

SOTE-uudistus uusiin puihin

Perjantai 6.3.2015 klo 10:31 - Mauno Vanhala

No kaikki tietävät, että SOTE-rakennelaki kaatui perustuslaillisiin ongelmiin. Nyt uusi hallitus varmaan kirjaa ohjelmaansa SOTE:sta olennaisen ja jatkanee Parlamentaarisella yhteistyöllä asian eteen päin viemistä.

Sen verran haluaisin palata lähtöruutuun, että asiaa on mietytty jo aiemminkin ja melkoisen paljonkin. Keski-Suomessa esitettiin 2012, että lähdettäisiin portaittain liikkeelle.

1) Yhdistetään ensin Maakunnan (Keski-Suomen) erikoissairaanhoito, perusterveydenhuolto ja vanhusten palveluasuminen samaan yksikköön.

2) Eritytetään kuntien terveydenhuollon ja vanhusten palveluasumisen rahat "yhteen maakunnalliseen hattuun", jolloin rahoja hallinnoiva voisi käyttää ne ketjun siihen osaan, mikä nilkuttaa.

3) Kuntayhtymä olisi sopiva hallintomalli ja sopisi myös perustuslakiin. Vallankin, kun kunnan rahoista ja päätännästä siirtyy huomattavasti pienempi osuus kuntayhtymään.

4) Tuotanto: Omana, Liikelaitoksena tai Osuuskuntamallilla

5) Kunnille jäisi sosiaalityö edelleen omaksi tehtäväksi ja se muodostaisi oikeastaan hyvän sillan terveydenhuollon ja kunnan muun toiminnan välille. Mm. terveyden edist'äminen ja ennaltaehkäisy sujuisivat uudessakin tuotantomallissa kitkattomasti.

Yksikanavainen rahoitus hävittäisi perustuslaillisen ongelman rahoituksen osalta. Kuntayhtymä sopii perustuslaille.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: SOTE-rakennelaki, uudistus

Sote-rakennelaki ja Osuuskunta

Keskiviikko 25.2.2015 klo 17:34 - Mauno Vanhala

SOTE-valiokunta sai punnerrettua Sote-rakennelakiesityksen Perustuslakivaliokuntaan. Itse en ole uuden lakiesityksen sisältöä nähnyt, mutta maakuntien tai sairaanhoitopiirien kokoisiin apparaatteihin ollaan menossa. Mielenkiintoista on nähdä, kuinka tuottaja ja järjestäjä on eriytetty, kuten alun perin oli tarkoitus.

Ne jotka ovat aikaansa seuranneet, muistavat 2010 jälkeen Keski-Suomessa käydyn keskustelun siitä, voitaisiinko maakunnan terveydenhuolto järjestää maakunnan kokoisena, jossa kuntien edustajien muodostama hallintokone ja sen hallinnoimat terveydenhuollon rahat olisivat yksi järjestäjätaso. Silloin esitin, että tuottaminen olisi helppo järjestää Osuuskuntapohjaisesti, jossa myös asukkaat olisivat jäseniä. Osuuskuntalaki antaa kunnillekin mahdollisuuden olla Osuuskunnan jäseniä.

Osuuskunta loisi automaattisesti kannusteet, viilaisi rajapinnat pois ja tuotannosta karsittaisiin kaikki hidasteet ja rönsyt pois. Asukkaita kannustettaisiin omatoimiseen terveydenhoitoon vaikkapa kuntosalikorteilla. Kuten Osuuskuntapohjaiset kaupat, Osuuskuntapohjainen terveydenhuoltokone voisi parantaa nykysysteemin heikon tuottavuuden aivan uusiin ulottuvuuksiin.

Hyvä että laki etenee. Nyt tarvitaan kuitenkin päättäjiä, jotka tietävät, mitä lain soveltaminen käytäntöön tarkoittaa. Tämä ns. Paskalakihan oli yksi laki, jossa päättäjät eivät ymmärtäneen lain seurauksia. Nyt on turhaan aiheutettu ahdistusta ja kärsimysta, sekä taloudellista ahdinkoa. Toivottavasti Sote-rakennelaki ei sitä aiheuta.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sote, Osuuskunta, Paskalaki

Onko SOTE Gordionin solmu?

Keskiviikko 18.2.2015 klo 21:11 - Mauno Vanhala

Huomenna Perustuslakivaliokunta julkaisee mietintönsä SOTE-rakennelakiesityksestä. Etukäteenhän on tiedetty, että perustuslailliset ongelmat kärjistyvät viiden SOTE-alueen perustamiseen, ja kuntien rahojen ja järjestämisvallan siirtoon niille.  Mutta mitä valiokunta lausuu?

Mitä tapahtuu, jos valiokunta ilmoittaa, että viisi SOTE-aluetta ei täytä pykäliä? Voi alkaa melkoinen ropina? Ja alkaa olla kiire ennen vaaleja saada asia pulkkaan!

Joka tapauksessa SOTE-valiokunta antaa lakiesityksestä mietintönsä. Ei kai se sitä voi olla tekemättä. Ja asia kai etenee joka tapauksessa SOTE-valiokunnan mietinnön pohjalta Eduskuntaan jossakin muodossa. Vai eteneekö?

Onko tässä tilaisuus ohjata ennen vaaleja kansalaisten huomio pois Suomen taloudellisesta kriisistä, työttömyydestä, köyhyydestä ja vanhusten asumispalvelujen siirtymisestä kansainvälisten yritysten hallinnoimaksi ja riistettäväksi? Saadaan muuta puheenaihetta vaalikentille? Eikä nyt sitten enää hallitustakaan yksin voisi syyttää, kun valmistelussa on ollut koko parlamentti edustettuna. Kaikki huutaisivat kuorossa: "Kyllähän me olisi laki sorvattu, mutta kun Perustuslakivaliokunta tyrmäsi!" Ja samat päättäjät istuvat valiokunnassakin. Lakiakin luetaan eri pöydissä eri tavoilla, kuten on ilmennyt asiantuntijoiden lausunnoista. 

Minä uskon, että jos on ihmisen keksimä ongelma, niin ihminen siihen ratkaisunkin löytää. Gordionin solmuja on ratkottu ennenkin, ja niin tässäkin käynee.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sote-uudistus, Eduskuntavaalit, Gordionin solmu

Tikkakosken palveluiden kurjistuspolitiikka ja eduskuntavaalit

Maanantai 9.2.2015 - Mauno Vanhala

Mistä nyt eduskuntavaalien alla saatiin Tikkakoskelle kehittämissuunnitelma ja sille kannattajia joka puolueessa. Onpas historian valossa outoa..

Jyväskylän kaupungin Tilapalvelut on nimittäin ajanut yksisilmäisesti Tikkakosken palveluja alas. Ainakin minun silmissäni toiminta on ollut suunnitelmallista ja tarkoituksenmukaista. Uimahalli, terveyskeskus, lukio ja mitä vielä tuleekaan??

Tilapalvelut on uskomaton mörkö kaupungissamme. Se saa häärätä ja tehdä mitä haluaa. Eli Tilapalvelut määrää suunnan, eivät asukkaiden palvelut. Ja varmasti Tilapalveluiden ohjeistus tulee jostakin. Mutta mistä?? Lienee näiltä samoilta virkamiehiltä ja poliitikoilta, jotka nyt ovat ajamassa Tikkakosken kehittämissuunnitelmaa.

Perussuomalaisten taistelivat Eija Reilin johdolla Tikkakosken uimahallin puolesta. Tilapalvelut kuitenkin yksiniittisesti ilmoitti, että halli on niin mätä ja kallis, että se on purettava. Ei voinut kuulemma edes korjata. Ei siinä auttanut maamme-laulukaan. Ja niin purettiin terve rakennus, joka olisi palvellut ties kuinka pitkään sekä armeijaa että siviilejä.

Toinen esimerkki oli Terveysasema. Perusturvalautakuntaan ilmaantui yllättäen Tilapalvelut kertomaan monipalvelupisteistä ja siihen liittyen Tikkakosken terveysaseman remontista. Se pitää saneerata, sanottiin. Ja Lautakunnalle esitettiin piirustukset, joissa ei Terveysasemalle ollut enää tiloja lainkaan. Lautakunta puuttui peliin ja se vaati muutokset piirustuksiin siten, että terveyskeskuspalvelut voidaan säilyttää. Lautakunta oli yksimielinen.

Seuraavaksi virkamiesjohto ilmoitti, että Tikkakoskelle ei saada lääkäreitä, ei rahallakaan. Vaikka aikoinaan 2 vuotta sitten Tikkakosken lääkäreiden virat täytettiin, mutta ne sijoitettiin Lautakunnan tahdosta huolimatta Palokkaan. Poliittinen tahto palveluiden säilyttämisestä ei toteutunut. Lautakuntaa uhkailtiin, että jos lääkärit pakotetaan Tikkakoskelle, Jyväskylässä tapahtuu joukkoirtisanoutuminen. Eli kovaa peliä.

Lautakunta teki tässä tilanteessa ratkaisun, että hankitaan terveysasemalle palvelujen tuotanto ulkoistamalla ne. Toisin sanoen palvelut ostetaan yksityispuolelta, jos se ei virkatyönä onnistu. Uskomatonta mutta totta, että seuraavaksi ilmoitettiin, että kilpailuttaminen vaatii ainakin vuoden. Vaikka samaan aikaan Jämsä kilpailutti koko terveydenhuollon toimintansa parissa viikossa. Ja näin Tilapalvelu ehti alkaa remontin, joka valmistuu loppukesästä.  Ainakin Lautakunnalle on näin ilmoitettu.

Remontin ajan palvelut ovat Palokassa, mutta remontin valmistuttua pitäisi lääkäreiden ja hoitajien yms. terveyskeskuspalveluiden alkaa Tikkakoskella. Ulkoistettuna. Kilpailutuksesta ei ole kuulunut vähään aikaan mitään, mutta Lautakunta vahtii, että se tulee tehtyä, ja että palvelut alkavat tällä kertaa sovitusti.

Mutta Lukiokin meni! Olikohan tarpeen?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Jyväskylä, Tikkakoski, tilapalvelut, eduskuntavaalit

Vanhemmat kirjoitukset »