Terveyskeskusmaksut pois

Keskiviikko 19.12.2018 - Mauno Vanhala


Huomasin demareitten vaaliohjelmassa maininnan terveyskeskusmaksujen poistamisesta. Minä olen esittänyt puheissani asiaa jo vuosia sitten, pöntöstä ja kirjoituksissa. Maksujen poisto olisi ehdottoman oikea ratkaisu.

Asiaa voi tarkastella paristakin näkökulmasta.

Ensinnäkin maksun vaituksesta ihmisten haluun lähteä lääkäriin tai hoitajallekin, jos pussi on tyhjä. Sen ei pitäisi olla este, mutta sitä meidän pääosin hyvähampaisista koostuvat poliitikot eivät ole suostuneet tajuamaan. Jos tauti pahenee, niin aina sen hoito on kalliimpaa. Talousarvioiden valmistelussakin maksujen poisto on riipaistu heti pois--kaupungin talouden romuttavana asiana. Samalla huiskitaan Hippokselle ja imagon parantamiseen miljoonia.

Voi muuten miettiä, kuinka paljon imago olisikaan parantunut, jos Jyväskylä olisi poistanut maksut!!

Toinen, yhtä suuri syy on ihmisten varattomuus, ja lähinnä pikavippien kautta syntyneet ulosotot. Miettikääpälukijat sitä, että perintätoimistot myyvät näitä ulosottoja kansainvälisille firmoille (Norvegian tms.), jotka maksavat ehkäpä 10-20% perittävästä summasta. Näilllä suurilla pääomilla pelaavilla kansainvälisillä perintäfirmoilla on sitten aikaa vaikka 15 vuotta jatkaa perintää, kerätä lasku moninkertaisesti ja aiheuttaa ihmisten itsemurhia, työkyvyttömyyttä ja elämän vaikeutumista joka sektorilla . Ymmärtävätköhän päättäjät, että perintäprosessien suurin yksittäinen syy on perintään ohjautuneet terveydenuuo,tomaksut???

Ja muutamista puheenvuoroistani huolimatta Jyväskylän kaupunki ulkoisti perinnän näille Molokin kidoille perustellen, että sitä kautta saadaan parempi tulos. Luulen, että päättäjät tekivät tässä todella pahan virhearvion, ymmärtämättä mitä he tekivät. Kurjuutta sillä on saatu aikaan. Ja lasku lankeaa.

Avainsanat: Terveyskeskusmaksut


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini