Airbnb Hua Hinissa

Torstai 27.12.2018 - Mauno Vanhala


Sitä pitää käydä itse katsomassa ja tarkistelemassa asioita, niin sitten tietää, mistä puhuu. Nyt kirjoitan hiukan Airbnb:n toiminnasta. 

Hua Hinia on mainostettu rauhalliseksi matkailukohteeksi, ja erityisesti suomalaisten suosimaksi paikaksi. Rantaakin on kehuttu ja hintatasoa mainostettu matalaksi.Niinpä minä varasin Finskin lennot ja Airbnb:n kautta kämpän. Tällä kertaa Airbnb valinta osoittautui fiaskoksi.

Kohdetta mainostettiin Airbnb sivuilla pienenä omakotitalona, jossa on 2 makuuhuonetta, keittiö ja olohuone. Varasin kohteen hyvissä ajoin ja kehuin sitten jo etukäteen mm. siskolleni ja parille muulle, että nyt on heidänkin hyvä piipahtaa Thaimaan lomalla, kun on asunto valmiina. Vuokraan sisältyi vielä aamupala, jonka tulisi ilmoituksen mukaan tekemmään ERI TALOSSA asuva piika. Isäntäväestä ei puhuttu mitään.

Vajaan viikon Bangkok-stopin jälkeen hurauttelin sitten taksilla kohteeseen, jossa yllätys oli melkoinen. Kohde olikin alivuokralaiskämppä, jossa isäntävaki asui samassa tilassa, yhteisen kylpyhuoneen ja vessan jakajana.

Lisäksi ilmoituksesta ei käynyt ilmi, että talossa asuvat vielä kissa ja koira, ja kun satun olemaan kissalle allerginen+inhoan koiria sisällä (vaikka pidän metsästyskoirista ja ulkona), niin soppa oli valmis.

En tietenkään voinut jäädä taloon, ja hetken riitelyn jälkeen ilmoitin lähteväni tekemään ilmoitusta huijauksesta poliisiasemalle. Mutta eihän siitä mitään tullut, kun kämppä oli vuokrattu Airbnb:n kautta. Minua ohjeistettiin käyttämään Airbnb:n sovittelupalvelua.

On tyhmä tilanne, kun vastassa on kasvoton kansainvälinen suurfirma. Vastauksia valitukseeni tuli espanjaksi, saksaksi ja englanniksi, mutta ei suomeksi. Ei, vaikka suomeksi kämpän vuokrasin. Ja tietenkään suurfirma ei myönnä huijanneensa.

Maininta kissoista ja koirista oli kuulema jossakin asiakasarvioinnissaa, ja minun olisi pitänyt se bongata sieltä. Ja minulle ilmoitettiin, että olisihan minun åitänyt ymmärtää, että sillä hinnalla ei yksin koko taloa saa käyttöönsä. 

No jatkoin samalla taksilla keskustaan, ja ensimmäiseen hotelliin, jonka sain. Ja se sattui oikeasti keskelle, ja ympärillä kuhinaa riittää. On näköjään Bangkok pienoiskoossa. Täällä näyttää olevan runsaastikin "Totisia miehiä", joita oikeasti Bangkokissa ei edes eroita katukuvasta.

Rantaa on kehuttu, mutta minusta se on tukkoinen ja kovan aallokon takia meressä uintimahdollisuudet ovat heikot. Mutta porukka on ystävällistä, ja näistä ruuista todella nautin.

Riitely Airbnb:n kanssa jatkuu Suomessa. Tämän tarinan opetus on, että jos vuokraatte Airbnb:n kautta, niin käykää selvät keskustelut isäntäväen kanssa ennen sopimusta. Edellinen Airbnb vuokraaminen onnistui minunkin kohdallani hyvin, ja siksi en osannut tingata loppuun saakka kaikkea mahdollista ja sähköpostit säilyttäen.

Airbnb:n kohdalla on totta, kuten noitten kansainvälisten Sote-firmojen kohdalla, että niitten kanssa asioidessa asiakkaan asema on heikko, ja kuluttajansuoja olematon.

Avainsanat: Hua Hin, Bangkok, Airbnb


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini