Uusi herääminen

Tiistai 13.11.2018 klo 9:56 - Mauno Vanhala

Kesäkuussa 2017 pidettiin Jyväskylässä PS puoluekokous, joka lamaannutti hetkeksi minun poliittisen tulevaisuuteni. Jokainen kokee asiat tavallaan, mutta silloin tapahtunut vallan keikaus ei minua miellyttänyt. Ja jos joku ei miellytä, tässä iässä ei ole pakko olla mukana. Siispä "loikkasin" sitoutumattomaksi Keskustan valtuustoryhmään, ja menetin siinä samalla tietenkin osan luottamuspaikkoja, jotka ehkäpä minun kuntavaaleissa saamieni noin 900 äänen perusteella olivat PS:lle tulleetkin (mm. sairaanhoitopiirin hallituspaikka, johon tilalleni tuli sopivampi). Pidin kuitenkin Perusturvalautakunnan jäsenen paikan. Mutta tuo on historiaa ja näin piti käydä, jotta olemme tässä.

Nyt olen liittynyt alkuvuodesta Keskustan riveihin, ja olen myös puolueen eduskuntavaaliehdokkaana Keski-Suomessa. Kohdallani sattui sellainen positiivinen juttu, että Äänekosken paikallisyhdistys halusi esittää minua ehdokkaaksi; vaikka asun Jyväskylässä, ja olen Jyväskylän valtuutettu. Koen siis olevani vahvasti Keski-Suomen ehdokas, koska asun Jyväskylässä, Äänekoski esitti, Laukaassa olen asunut ja vaikuttanut vuosia sekä olen Saarijärvellä syntynyt+kouluni käynyt, ja siellä käyn hirvimetsällä edelleen (syntymäkoti on siellä vieläkin). Tunnen siis maakunnan erittäin hyvin.

Jäin eläkkeelle 1,5 vuotta sitten Yleislääketieteen professorin virasta, ja minulla on nykyään emeritus asema Itä-Suomen yliopistossa. Osallistun tieteellisen tutkimuksen tekoon, sekä olen ohjaamassa nuoria tieteentekijöitä heidän väitöskirjatöissään. Viimeinen ohjaamani väittelijä, Hanna Kuninkaanniemi puolusti Jyväskylässä väitöskirjaansa menestyksekkäästi pari viikkoa sitten, ja aihe oli tietenkin Metabolinen oireyhtymä.

Viime keväänä matkustelin maailmalla, mutta kirjoitin myös fiktiivisen romaanin "Totinen mies", joka ilmestyy joulukuun alkupuolella. Tarina on sijoitettu ympäristöihin, jotka hyvin tunnen, eli terveyskeskusmaailmaan ja paikkoina ovat keskeinen Suomi, Bangkok ja Kathmandu.

Availen nyt kotisivujani, ja kirjoittelen jatkossa harvakseen blogiani aina kun asiaa ilmenee.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Eduskuntavaalit, Keskusta, PS, loikkari