Vaalirahoitus ja riippumattomuus

Lauantai 11.4.2015 klo 7:48 - Mauno Vanhala

Olen seuraillut KSML ilmoituksia ja niissä oikeastaan vain Toimi Kankaanniemi ja minä ilmoittavat maksavansa itse ilmoituksensa. Osa ei ilmoita maksajaa ja osalla piirijärjestöt ja tukiyhdistykset maksavat viulut.

Teollisuus ja liikemaailma panostaa kyselyni mukaan ainoastaan "juokseviin nousukkaisiin". Tämähän toistaa sen, mitä Arto Merisalo paljasti dokumentissan. Eli isot pojat taustalla ohjailevat pitkälle, kuka poliitikko nousee ja kenestä poliittisen nuorijärjestön jäsenestä tehdään jo raakileena ministeri. Riippumatta hänen kyvyistään. Nykyhallituksessa taisi olla muutamia fiaskovalintoja kansan kannalta, mutta kai ne olivat oikeita lobbareitten kannalta.

Nyt on ainakin pari riippumatonta ehdokasta, jotka ovat tehneet kampanjansa omilla rahoillaan, ja jotka siteneivät jatkossakaan kuuntele isoa rahaa, tai muita sponsoreita. Olemme viemässä kansan sydämen äänen eduskuntaan, ei ison rahan määrääjänääntä. Meillä on korruptiota melko pahastikin näissä poliitikantekokuvioissa, ja sitä vastaan on taisteltava.

2 kommenttia . Avainsanat: vaaliraha, korruptio