Kuntavaaleihin Perus SOTE:n puolesta

22.08.2016

Päätin lähteä mukaan tuleviin kuntavaaleihin ja mikäli kaikki on kunnossa,sitten tammikuussa 2018 maakuntavaaleihin. Aiheena on tietenkin tuleva SOTE. Keski-Suomen SOTE-uudistuksen ohjausryhmä valittiin puolueitten piirin edustajien kokouksissa ja näyttää, että ohjausryhmässä ei SOTE asiantuntijuutta ole. Jyväskylän PS ei saanut edustajaa mukaan ollenkaan, mikä lienee harkittu juttu.

Sairaanhoitopiiri on vahvasti edustettuna ja on hassua, että peruspalveluista ei ole oikeastaan ketään. Kuitenkin tulevan Maakunnan palvelutuotannosta SOTEmuodostanee noin 90% tai siellä hujakoilla.

Mutta Maakunnan SOTE-valtuusto, hallitus ja mahdollinen SOTE-lautakunta valitaan maakuntavaalien tuloksen pohjalta. Että lippu on nostettu salkoon ja ei muuta kuin torvet soimaan, eli puolustamaan peruspalveluja,jotka nykymallillaromuttuvat entisestään.

Olen mukana valtakunnallisessa SOTE-tuotantoa hahmottelevassa työryhmässä (yksi Pöystin alaryhmä), ja päivittelen pikkuhilaa asioiden kehittymistä näillä sivuilla, jotka pitkän vaalikrapulan (1,5 vuotta) jälkeen availin.

06.03.2017Kuntavaalit 2017, taustaa
22.08.2016Kuntavaaleihin Perus SOTE:n puolesta